Overboord

Veertig .. en in een midlife crisis? Dat vraagt om actie en dus besluit Melissa in haar eentje en cruisevakantie te houden!

De pas veertig geworden Melissa is helemaal gesetteld: mooi huis, twee kinderen, man met een topinkomen, maar in haar huwelijk is ze niet gelukkig. Na haar verjaardag gaat ze op een cruise, alleen, om tot rust te komen en afstand te nemen van haar mans escapades. Tijdens de cruise ontmoet ze Patricia, die – als happy single –  veel met haar optrekt, het echtpaar Peter en Hilde en de interessante Pim Verdael. Het lijkt met deze vier een leuke tijd te worden, maar dan slaat het noodlot toe: Peter wordt vermist en Hilde is ontroostbaar. En terwijl het politieonderzoek in volle gang is, denkt Melissa na over een toekomst met of zonder Pim. Maar dat pakt heel anders uit!

“Een vlot geschreven roman die ontspanning met een glimlach biedt” (De Telegraaf over ‘Overboord’)

“Rond haar veertigste verjaardag slaat bij Melissa de onvrede over haar relatie toe. Haar midlifecrisis wordt een midlifecruise; drie weken alleen op reis. Voor vertrek kijkt ze terug op de wording van haar huwelijk met Mick. Ze heeft nu twee al volwassen kinderen met hem, hij is lief en rijk, maar ook: een vrouwenjager. Tijdens de cruise gaat Melissa veel om met een vrolijke single vrouw, een echtpaar en een knappe man voor wie ze al snel romantische gevoelens koestert. Dan wordt de man van het echtpaar vermist. Vlotte en toegankelijke debuut: ‘hen-lit’roman, met emotie en humor. De flashback is doorvoeld, origineel en in een mooie stijl (relevant, sfeervol). Het gedeelte in het heden is meer als ‘chick-lit’thriller opgezet. Geschreven met evenwichtige lichtvoetigheid en sobere trefzekerheid, soms even uitschietend in al te minutieuze technische details of een banale of onhandige zinswending. De titel verwijst naar allerlei verhaalfacetten en er is een goede samenhang. Geloofwaardig is Melissa’s terugblik op een jarenlange vergulde kooi en haar behoefte aan zelfverwerkelijking. Paperback met normale druk.” – ( NBD/Biblion – Laurina van den Nieuwendijk)