Last en Liefde

Oktober 2017: de welgestelde Celine kan haar man Theodor niet vergeven dat hij hun enige zoon Arend-Jan uit de familie verstoot vanwege diens relatie met Alie, een jonge vrouw uit de lagere klasse. Zij begint een geheime briefwisseling met Alie, die met Arend-Jan samenwoont in Brielle. Ook daar is men het niet eens met hun manier van leven, getuige de anonieme bedreigingen die Alie ontvangt.

Alie stelt alles in het werk om zich te ontwikkelen, aanvankelijk opdat ze haar schoonmoeder in ieder geval een foutloze brief kan terugschrijven. Celine zoekt intussen haar mogelijkheden om haar horizon te verbreden en raakt hecht bevriend met de feministische kunstenares Emilie. Deze vriendschap opent haar de ogen, waardoor haar veilige bestaan en huwelijk 180 graden kantelen.

Hebban.nl over Last en Liefde

Spreekbuis.nl over Last en Liefde

Bussums Nieuws over Last en Liefde

Vrouw.nl over Last en Liefde

Tineke de Nooij over Last en Liefde

Compilatie boekpresentatie uitgeverij Last en Liefde

‘Mooie roman over roerige tijden’ – Henriëtte de Smet heeft een plezierig te lezen schrijfstijl en ze bouwt de spanning in het verhaal mooi op met hier en daar volkomen onverwachte ontwikkelingen.’ (Hebban leesclub – Helma Koot)

Leesclub bol.com over Last en Liefde